Subsidie

Helden van Helmond logo.

Jouw idee is geld waard (echt)

We kunnen ons voorstellen dat de verhalen van de Helden van Helmond je hebben geïnspireerd. En dat je misschien wel zin hebt gekregen om zélf een bijdrage te leveren aan de Global Goals in Helmond. Dat vinden we geweldig. Sterker nog: we kunnen je financieel helpen om je idee, actie of initiatief te realiseren!

Er is jaarlijks €40.000 subsidie beschikbaar voor ideeën, acties en initiatieven die te maken hebben met de Global Goals. Per idee, actie of initiatief kan een maximum van €10.000 worden aangevraagd. De deadline voor de subsidieaanvraag is 1 november 2021. Na deze datum komt de adviescommissie samen om alle ingediende aanvragen te beoordelen.

Adviescommissie

De adviescommissie bestaat uit een aantal leden:

  • Anke Vlasblom, coördinator Stichting Leergeld (verbonden aan Global Goal 1: Geen armoede)
  • Eveline de Bont, voorzitter Raad van Bestuur Elkerliek Ziekenhuis (verbonden aan Global Goal 3: Goede gezondheid en welzijn)
  • Pauline Akkermans, oud-jeugdburgemeester (verbonden aan Global Goal 4: Kwaliteitsonderwijs)
  • Hugo van Osch, oprichter & directeur natuursteenbedrijf Arte (verbonden aan Global Goal 8: Eerlijk werk en economische groei)
  • Ari de Kimpe, CEO & managing director fruitverwerkingsbedrijf Ariza (verbonden aan Global Goal 12: Verantwoorde consumptie en productie)
  • Cathalijne Dortmans, wethouder Jeugd, Onderwijs, Gezondheid en Brainport Smart District (voorzitter van de adviescommissie)